top of page

Snickarbarnen Mölnvik

Snickarbarnens förskola i Mölnvik öppnade i januari 2015. Förskolan har totalt 100 barn fördelade på fem baser. Förskolan erbjuder ljusa trevliga lokaler, en härlig och inspirerande ateljé och ett modernt kök där vår kock tillagar all mat från grunden. Förskolan har en stor gård som ger utmaningar för både våra äldre och yngre barn, där naturens utmaningar kombineras med planerad lek.  

 

I direkt anslutning till förskolan har vi skogen med alla dess utmaningar. Till Skogen beger vi flera gånger i veckan för att genom leken upptäcka, utforska och låta oss fascineras av allt som naturen erbjuder.

 

Förskolan har en stor ateljé med en fantastisk rymd med 5 meter i takhöjd. Här ges barnen möjlighet att skapa och experimentera med färger, tyger, lera, naturmaterial etc. Ateljén erbjuder olika stationer för att på så sätt skapa en lugn och inspirerande miljö.

 

I köket arbetar vår kock som varje dag lagar ekologisk alternativt närodlat mat till våra barn. Vi tillagar allt från grunden och vi erbjuder dagligen nybakat bröd till frukost och mellanmål.

 

För att ge barnen den bästa dagen där aktiviteter, projekt och socialt samspel är optimalt anpassade för barnets ålder, arbetar vi i åldershomogena baser. Vi delar dagligen upp gruppen i mindre smågrupper för att skapa ett optimalt klimat där barnets förmågor och kompetenser tas tillvara på bästa sätt.

 

Det skapas mindre sammanhang där pedagogerna på ett bra sätt kan se och uppmärksamma varje enskild individ samt följa barnen i deras läroprocesser. Genom att fördela barnen i mindre lärgrupper skapar vi en bättre undervisningsmiljö, en tydligare planerad undervisning samt en lugn och trygg miljö där barnen ges de bästa förutsättningarna.

Strukturen med fördelning av baser och team ger goda fördelar i arbetet för både barn och pedagoger. I teamen skapas ett mindre sammanhang där pedagogerna på ett bra sätt kan se och uppmärksamma varje enskild individ samt följa barnen i deras läroprocesser. Genom att fördela barnen i mindre team skapar vi en bättre undervisningsmiljö, en tydligare planerad undervisning samt en lugn och trygg miljö där barnen ges de bästa förutsättningarna.

En dag på Snickarbarnen i Mölnvik

En dag på Snickarbarnen Värmdö kan se ut följande:

(Förutom öppning och stängning är det ca tider som anges)

 

Klockan 06:30

Förskolan öppnar och alla barn välkomnas på 3-års basen fram till klockan 7:30. Här börjar vi dagen med lugnare aktiviteter. Frukost serveras från 7:15.

 

klockan 07:30

Alla barn som lämnas från 7:30 välkomnas utomhus. Barn och pedagoger umgås tillsammans med lugnare aktiviteter och lekar.

Klockan 09:00

verksamheten i teamen startar upp med olika projekt som är valda utifrån barnens intressen och önskemål. Parallellt med våra olika projekt har vi varierade aktiviteter både inomhus- och utomhus. Vi utforskar ateljén och våra andra rum som t ex naturrum och byggrum. Vi besöker biblioteket, går till skogen eller tar en promenad till en närliggande park. Vi leker och upptäcker. 

Under förmiddagen serveras ett enklare mellanmål i form av frukt och/eller smörgås.

 

Klockan 11:00

De yngsta barnen erbjuds ett stadigare mellanmål under tiden som vi reflekterar över förmiddagen. Sedan är det dags för vila. En del barn sover medan de något äldre lyssnar på en berättelse. 

 

Klockan 12:00

4-5 årsbasen äter lunch.

Klockan 13:00

1-2-årsbasen och 3-årsbasen äter lunch.

 

På förskolan har vi pedagogiska måltider, vilket innebär att barn och pedagoger tillsammans äter i en lugn och trevlig miljö. Här finns det tid och möjlighet för samtal och diskussion. Pedagogen ser och bekräftar varje enskilt barn.

Lunchen serveras i vår matsal i direkt anslutning till köket. 

 

På eftermiddagen fortsätter arbetet i teamen med våra olika projekt, inomhus eller utomhus, på gården, i skogen eller i ateljén.

 

Klockan 15:00

En del barn hämtas nu av sina vårdnadshavare. En stor del av teamen vistas utomhus där lekar och aktiviteter fortsätter. Ett par team stannar oftast inomhus ytterligare en stund.

 

Klockan 15:15

Barnen erbjuds ett lättare mellanmål i form av frukt kombinerat med skorpor, smoothie eller en smörgås.

 

Klockan 17:00

Förskolan stänger.

___________________________

Här läser ni mer om vår inriktning för en djupare insyn i förskolans arbete.

Ni kan även besöka vår Instagram: @snickarbarnenvarmdo

Via denna länk kan ni ställa ert barn i kö till Snickarbarnen Mölnvik eller Charlottendal.

 

Ni är alltid välkomna att besöka oss, hör gärna av er för ett besök!

 

Välkommen till oss!

bottom of page