Snickarbarnen Mölnvik

Förskolan i Mölnvik är relativt nybyggd och vi tog emot våra första barn januari 2015. Förskolan består av 3 baser om totalt ca 100 barn. Vi har möjligheten att erbjuda en fantastisk förskola med ljusa trevliga lokaler, en härlig och inspirerande ateljé och inte minst en gård som är en av Värmdös mest inspirerande.

 

Förskolan är belägen i Mölnvik, bakom Brisak. Vi har skogen direkt utanför staketet, dit vi dagligen går för att upptäcka och utforska allt som finns att erbjuda.

 

Förskolan har en stor ateljé med en fantastisk rymd med 5 meter i takhöjd. 

 

I köket arbetar vår kock som varje dag lagar ekologisk alternativt närodlat mat till våra barn.

För att ge barnen den bästa dagen där aktiviteter, projekt och socialt samspel är optimalt anpassade för barnets ålder, arbetar vi i åldersindelade team

I teamet ingår mellan 10 -14 barn och 2 pedagoger.

Teamen är organiserade utifrån tre baser:

  • 1-2-årsbas (barn födda 18/19)

  • 3-årsbas (barn födda 17)

  • 4-5- årsbas (barn födda 15/16)

 

1-2- årsbasen består av två team. Muttrarna och Pluggarna.  Barnen på 1-2 årsbasen har sin hallplacering och bas på Vinkelhaken.

 

3-årsbasen består av två team. Skruvarna och Spikarna. Barnen på 3-årsbasen har sina hallplaceringar på Fogsvansen och Vattenpasset. 

 

4-5 - årsbasen består av fyra team. Sylarna, Hylsorna, Fjädrarna och Bultarna.  Barnen på 4-5- årsbasen har sina hallplaceringar på Skruvmejseln.

 

Vi ser stora fördelar med detta arbetssätt för både barn och pedagoger. I teamen skapas ett mindre sammanhang och det är lättare för pedagogerna att följa barnens läroprocesser. Genom att fördela barnen i team skapar vi en bättre undervisningsmiljö, en tydligare planerad undervisning, samt fler tillfällen att lära sig för barnen.

En dag hos oss i Mölnvik

En dag på Snickarbarnen Värmdö kan se ut följande:

(Förutom öppning och stängning är det ca tider som anges)

 

Klockan 6:30

Förskolan öppnar, alla barn som kommer före klockan 07:30 lämnar sina barn på Vattenpasset där vi i lugn takt påbörjar dagen innan barnen går över till sina ordinarie avdelningar. frukost serveras ca 7.15.

 

klockan 7:30

Från klockan 7:30 tas alla barn pga rådande omständigheter kring Covid-19 emot utomhus.

Klockan 09:00

verksamheten i teamen startar upp med olika projekt som är valda utifrån barnens intressen och önskemål. Vid sidan av projektarbetena så besöker vi biblioteket, går till skogen, tar en promenad och upptäcker närområdet eller har olika inomhus aktiviteter. Vi leker och upptäcker. 

under förmiddagen serveras ett enklare mellanmål i form av frukt och/eller smörgås.

 

Klockan 11:00

De yngsta barnen erbjuds ett stadigare mellanmål under tiden som vi reflekterar över förmiddagen. Sedan är det dags för vila. En del barn sover medan de något äldre lyssnar på en berättelse. 

 

Klockan 12:00

4-5 årsbasen äter lunch.

Klockan 13:00

1-2-årsbasen och 3-årsbasen äter lunch.

 

På förskolan har vi pedagogiska måltider, vilket innebär att barn och pedagoger tillsammans äter i en lugn och trevlig miljö, där det finns tid och möjlighet för samtal och diskussion. Pedagogen ser och bekräftar varje enskilt barn.

Lunchen serveras i vår matsal i direkt anslutning till köket. Vi har valt att några av teamen äter inne på baserna för att det ska skapas ett lugn kring måltidssituationen.

 

På eftermiddagen fortsätter verksamheten i teamen med projektarbeten, inomhus eller utomhus, på gården, i skogen, på basen eller i ateljén.

 

Klockan 15:00

Under rådande omständigheter pga covid-19 hämtas alla barn utomhus.

 

Klockan 15:15

Barnen erbjuds ett lättare mellanmål i form av frukt kombinerat med skorpor, Smoothie eller en liten smörgås.

 

Klockan 17:15

(avvikelser sker under perioder vid behov)

Förskolan stänger. Från klockan 16:45 så slår vi ihop avdelningarna och samlas på Vattenpasset som är vår öppning- och stängningsavdelning.

 

Läs mer om vår verksamhet för att skapa er en bra inblick över förskolans arbete.

Ni kan även besöka vår Instagram: snickarbarnenvarmdo

 

Ni är alltid välkomna att besöka oss, hör gärna av er för ett besök!

 

Välkommen till oss!

1/7