top of page

Snickarbarnen Charlottendal

Vi har fått förtroendet att driva den nybyggda förskolan i Charlottendal. Vi välkomnade våra första barn med familjer den 4 januari 2021 och vi är nu i full fart med att driva en av Värmdös bästa förskolor.

Vi hälsar er varmt välkomna till ny modern förskola i Snickarbarnens regi.

Förskolan består av två plan med plats för totalt 160 barn. Barnens erbjuds en miljö bestående av ljusa och rymliga lokaler i modernaste tappning. Varje våningsplan består av två åldershomogena baser med 3 mindre team per bas. I varje team har vi 10-15 barn tillsammans med två pedagoger. Förskolans lokaler är utformade för att skapa en optimal VI känsla. Det finns möjlighet att arbeta och umgås i både större och mindre sammanhang. Lokalerna erbjuder olika stationer för utforskande och lek. Byggstation, naturstation, ateljé och plats för dramalek är några av dessa.

Förskolan har två stora matsalar där det även finns möjlighet för pedagogisk verksamhet. Vi har ett eget kök där vår kock Douglas arbetar tillsammans med Elias. Köket är placerat centralt i förskolans lokaler och utgör en viktig del i förskolans arbete mot ekologisk och hållbar utveckling. All mat som tillagas på förskolan görs från grunden baserad på ekologiska och/alternativt närodlade råvaror. 

Förskolan har en stor gård som är fördelad i tre sektioner. Här ges barnen de bästa förutsättningarna för  spontan och planerad lek i vår egna lilla skog eller vid någon av de aktivitetsstationer som finns utplacerade.

I nära anslutning till förskolan har vi både skog och olika lekparker att ta del av.

Teamen är organiserade utifrån 4 baser:

Granen 1-2 år

* Tallen 2-4 år

* Björken 3-4 år

* Eken 4-5 år

En dag på Charlottendals förskola

Förutom öppning och stängning är det ca tider som anges)

Klockan 06:30

Förskolan öppnar och alla barn välkomnas på Granen fram till 7:30. Här börjar vi dagen med lugnare aktiviteter. Frukost serveras från 7:00.

 

klockan 07:30

Alla barn som lämnas från 7:30 välkomnas utomhus. Barn och pedagoger umgås tillsammans med lugnare aktiviteter och lekar.

Klockan 09:00

verksamheten i teamen startar upp med olika projekt som är valda utifrån barnens intressen och önskemål. Parallellt med våra olika projekt har vi varierade aktiviteter både inomhus- och utomhus. Vi utforskar och experimenterar i våra olika stationer, vi besöker biblioteket, går till skogen eller till en närliggande park. Vi leker och upptäcker. 

Under förmiddagen serveras ett enklare mellanmål i form av frukt och/eller smörgås.

 

Klockan 11:00

De yngsta barnen erbjuds ett stadigare mellanmål under tiden som vi reflekterar över förmiddagen. Sedan är det dags för vila. En del barn sover medan de något äldre lyssnar på en berättelse. 

 

Klockan 11:30-13:00

Lunchen pågår rullande efter ett bestämt schema.

På förskolan har vi pedagogiska måltider, vilket innebär att barn och pedagoger tillsammans äter i en lugn och trevlig miljö. Här finns det tid och möjlighet för samtal och diskussion. Pedagogen ser och bekräftar varje enskilt barn.

Lunchen serveras i våra ljusa matsalar som är placerade en på respektive våningsplan. 

 

På eftermiddagen fortsätter arbetet i teamen med våra olika projekt, inomhus eller utomhus, på gården eller i skogen.

 

Klockan 15:00

En del barn hämtas nu av sina vårdnadshavare. En stor del av teamen vistas utomhus där lekar och aktiviteter fortsätter. Några team stannar oftast inomhus ytterligare en stund.

 

Klockan 15:00

Barnen erbjuds ett lättare mellanmål i form av frukt kombinerat med skorpor, smoothie eller en smörgås.

 

Klockan 17:00

Förskolan stänger.

___________________________

 

Här läser ni mer om vår inriktning för en djupare insyn i förskolans arbete.

Ni kan även besöka vår Instagram: @snickarbarnenvarmdo

Via denna länk kan ni ställa ert barn i kö till Snickarbarnen Charlottendal eller Mölnvik.

 

Ni är alltid välkomna att besöka oss, hör gärna av er för ett besök!

 

Välkommen till oss!

bottom of page